PROIECTUL CLUBULUI KIWANIS SAVERNE, FRANȚA

This post is also available in: roRomână

Proiectul este în plină desfăşurare în cele 4 cluburi Kiwanis din zona de centru a României şi despre el există informaţii pe paginile de facebook ale cluburilor, dar nu este niciodată inutil să reamintim despre asemenea gesturi care ne fac să trăim emoţia intensă de a fi membri ai unei mari structuri asociative de benevolat în favoarea copiilor.

Miercuri, 6 noiembrie 2019, un camion cu 33 de tone de cadouri (!!!) a sosit la Prejmer, lângă Braşov. Materiale foarte diverse, noi şi de o calitate deosebită au fost trimise decătre KIWANIS CLUB SAVERNE nu numai clubului din BRASOV, pentru care clubul francez este club parrain, ci şi cluburilor din SIBIU, SF.GHEORGHE şi COVASNA, adică regiunii de centru a Federaţiei Kiwanis România. 4 membri ai clubului din Alsacia au asistat şi au ajutat la preluarea materialelor de către cele 4 cluburi din România. A fost o acţiune de o amploare admirabilă.

Acţiunea Clubului din SAVERNE a avut un impact puternic asupra celor 4 cluburi care au organizat şi desfăşoară încă acţiuni. Rechizite şcolare şi multe alte obiecte cu destinaţie şcolară, jocuri şi jucării, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru toate vârstele şi anotimpurile, iată doar o parte dintre minunatele cadouri pe care Kiwanis Club SAVERNE le-a pregătit copiilor şi familiilor aflate în dificultate.  

Cluburile Kiwanis implicate sunt profund recunoscătoare clubului din SAVERNE pentru şansa pe care le-a oferit-o, aceea de a dinamiza acţiunile lor sociale şi de a le da o dimensiune mult mai amplă. Încă de la preluarea cutiilor, a început o muncă impresionantă dedicată unor comunităţi modeste, unor centre sociale sau orfelinate, unor familii aflate în mare dificultate, dar care au copii inteligenţi şi care frecventează şcoala. Mulţumiri Clubului din SAVERNE, care a catalizat viaţa cluburilor din Braşov, Sibiu, Sf.Gheorghe şi Covasna!