Tipurile de cluburi Kiwanis

Kiwanis oferă diferite tipuri de cluburi pentru a satisface nevoile unei lumi diverse. Aceste tipuri de club au fost create pentru a atrage potențiali membri care împărtășesc stiluri de viață comune și pentru a oferi oportunități de ajutor mai multor oameni.

CLUBURI TRADIȚIONALE 

Clubul tradițional întâlnit în majoritatea comunităților de astăzi, tipul „clasic” se potrivește multor comunități și poate fi adaptat la diverse grupuri de prieteni, corporații sau societăți profesionale specifice.

CLUBURI BAZATE PE INTERNET 

Oferind  flexibilitate celor care călătoresc des sau nu pot participa la întâlnirile tradiționale, cluburile bazate pe internet funcționează aproape în același mod ca și cluburile clasice. Cu toate acestea, întâlnirile au loc, în general, în camere de chat, iar ofițerii folosesc tehnologia pe scară largă pentru a-i ține pe membri informați și conectați. 

YOUNG PROFESSIONALS CLUB (CLUBURI DE TINERI PROFESIONIȘTI )

Aceste cluburi răspund nevoilor membrilor mai tineri cu stiluri de viață aglomerate, oferind, în general, programe de întâlnire mai flexibile și proiecte de servicii practice. În plus, cluburile de tineri profesioniști desfășoară activități sociale pentru membri și familii și folosesc tehnologia în operațiunile și administrarea clubului.

3-2-1 CLUB

Inspirat de feedback-ul membrilor actuali și din trecut, acest tip de club reflectă dorința de a întâlni mai puțin și de a face mai mult. Un club 3-2-1 reprezintă trei ore de voluntariat, două ore de activitate socială și o întâlnire de o oră în fiecare lună.

Key Club

Oferim membrilor noștri oportunități de a servi, de a construi caracter și de a dezvolta calitatile de leadership.
Membrii Key Club din întreaga lume învață cum să conducă și să susțină ceea ce este corect prin serviciu și voluntariat. În parteneriat cu clubul lor local Kiwanis, elevii de liceu au un impact pozitiv pe măsură ce îi servesc pe alții în școlile și comunitățile lor.
Key Club este o organizație în creștere cu acoperire globală. Cu 1000 de cluburi în mai mult de 38 de țări, impactul membrilor Key Club poate fi simțit în întreaga lume.
În România sunt 8 Key Cluburi

Declarația noastră de misiune
Key Club este o organizație internațională, condusă de elevi, care oferă membrilor săi oportunități de a oferi servicii, de a construi caracter ….și de a dezvolta calitatile de leadership.


Valori de bază
Leadership »
Conducerea se bazează pe smerenie și slujire față de ceilalți. Un adevărat lider ascultă, recunoaște și dă incredere.
Construirea caracterului »
Caracterul este construit prin acte zilnice de bunătate, integritate și muncă în echipă pentru a dezvolta relații și comunități mai puternice.
Îngrijire »
Compasiunea pentru ceilalți este o piatră de temelie a experienței Key Clubului , care inspiră la acțiune și serviciu pentru comunitate.
Incluziune »
Asteptam oameni din toate mediile și etniile să se alăture pentru a servi și a face o diferență pozitivă în lumea noastră.
Angajament
Mă angajez, pe onoarea mea, să susțin obiectivele Key Club International; să-mi construiesc casa, școala și comunitatea; să-mi slujesc neamul și lumea; și combat toate forțele care tind să submineze aceste instituții.

Obiective
Key Club își propune să coopereze cu directorii școlilor și profesorii pentru a oferi elevilor de liceu o experiență neprețuită în a trăi și a lucra împreună și pentru a-i pregăti pentru o cetățenie utilă.
Membrii noștri dezvoltă abilități de inițiativă și de conducere, deservindu-și școlile și comunitățile. Procedând astfel, sperăm să promovăm și să acceptăm următoarele idealuri:
Să acordăm întâietate valorilor umane și spirituale, mai degrabă decât valorilor materiale ale vieții.
— Să încurajam in viața de zi cu zi a Regulii de Aur în toate relațiile umane.
— Să promovam adoptarea și aplicarea unor standarde mai înalte în obtinerea de burse, spirit sportiv și contacte sociale.
— Să dezvoltam, prin precepte și exemplu, o cetățenie mai inteligentă, mai agresivă și mai utilă. Pentru a oferi un mijloc practic de a forma prietenii durabile, de a presta servicii altruiste și de a construi comunități mai bune.
— Să cooperam la crearea și menținerea unei opinii publice sănătoase care face posibilă creșterea dreptății, patriotismului și bunăvoinței.

MEMBERSHIP
Alăturarea este simplă. Ca elev de liceu, abia începi să-ți găsești locul în lume. Dacă ești în căutarea unui loc în care poți face diferența în viața altora și în viața ta, alatura-te unui Key Club. Dacă ești în căutarea unui loc de întâlnire cu prietenii de-a lungul vieții, fii parte din Key Club. Dacă sunteți în căutarea unui loc în care să faceți mai mult decât ați crezut vreodată că puteți, fii parte din Key Club. Dacă îți place să-i slujești pe alții, fii parte din Key Club.
Vorbește cu colegii tăi, întreabă prin preajmă de existenta unui club Kiwanis.
Toate acestea sunt lucruri grozave pentru a vă începe călătoria în Key Club.
Ce înseamnă să fii membru?
Calitatea de membru Key Club este deschisă oricărui elev care dorește să devină un lider in liceu, comunitate și dorește să ofere servicii altora.
Fiecare membru al unui Key Club trebuie să fie dispus să presteze cel puțin 50 de ore pe an de voluntariat.

Ce fac ofițerii clubului?
Calitatea de membru Key Club este deschisă oricărui elev care dorește să devină un lider in liceu, comunitate și dorește să ofere servicii altora. Fiecare membru al unui Key Club cheie trebuie să fie dispus să presteze cel puțin 50 de ore pe an de voluntariat.
DESCHIDETI UN CLUB

Circle K International

Circle K International este cea mai mare organizație de servicii condusă de studenți cu mii de membri în sute de campusuri de pe cinci continente de pe tot globul.
CKI se angajează să dezvolte lideri, oferind servicii unice, conducere și oportunități de voluntariat care nu numai că schimbă lumea, dar schimbă viața membrilor.
Membrii CKI sunt dedicați dezvoltării copilăriei, justiției ecologice, servindu-i pe cei care suferă de nesiguranță alimentară sau nu au locuință și sănătate mintală.

Aktion Club

Aktion Club este singurul club de servicii pentru adulți cu dizabilități, cu peste 12.000 de membri în întreaga lume. Cluburile Aktion atrag membri din diverse organizații care sprijină persoanele cu dizabilități, precum și din alte programe comunitare.
Un club Kiwanis, compus din oameni din comunitate care au o gândire similară, orientați spre servicii, servește drept sponsor al clubului.
Clubul Aktion este susținut la nivel de district și de Biroul Internațional Kiwanis din Indianapolis, Indiana, SUA care oferă programe, literatură și oportunități de relaționare cu persoane cu dizabilități din țări din întreaga lume.

K-Kids

Cu peste 1.400 de cluburi în întreaga lume care își deservesc comunitățile, K-Kids este cea mai mare organizație de servicii pentru elevii de școală elementară.
Membrii clubului își descoperă pasiunea de a servi, dorința de a conduce și capacitatea de a se angaja și de a colabora cu alții pentru a îmbunătăți școala și comunitatea.