CHAUSSURES

Copiii defavorizați trebuie să poată frecventa școala

În timpul anului kiwanian 2014-2015, timp de mai multe luni, la iniţiativa lui Eliane Ott Scheffer, guvernator al Districtului parrain Kiwanis France Monaco, cu implicarea lui Françoise Achard, delegat pentru România al Districtului parrain, s-a desfăşurat un amplu Proiect Chaussures, destinat copiilor nevoiaşi din România. France Monaco a deschis un cont special, pentru colectarea unor sume semnificative, din partea cluburilor franceze şi a unor prieteni kiwanieni francezi, în nume personal, sume destinate achiziţionării de către cluburile din România a unui număr important de perechi de încălţăminte, în funcţie de necesităţile identificate de fiecare club. Unele cluburi franceze au trimis în România colete cu multe perechi de încălţăminte. 

În prelungirea acestui Proiect al Districtului Kiwanis France Monaco, a fost iniţiat Proiectul Albert Boissy, la iniţiativa KC Puy en Velay şi a LG Divizia Auvergne, Jean Marc Henry. Manufactura Albert Boissy a trimis în România, în iulie 2015, 729 de perechi de încălţăminte. Această etapă a Proiectului a fost numită Albert Boissy I. În intervalul septembrie- noiembrie 2015, au fost trimise în România 3 002 perechi de încălţăminte, distribuite, de asemenea, cluburilor. Aceasta a fost etapa Albert Boissy II.  

Proiectul a continuat, aşadar, în anul kiwanian următor, 2015-2016, cu etapa Albert Boissy III. Manufactura din Franţa a trimis în România 4 134 de perechi de încălţăminte, distribuite pe parcursul anului tuturor cluburilor din România. 

Din partea Kiwanis România, acest vast proiect a fost coordonat de Stefania Panea, coordinator Kiwanis România în mandatul 2014-2015 şi de Gabriela Popa Tolontan, coordinator Kiwanis România în mandatul 2015-2016.