Proiectele KIWANIS România

1. Kiwanis și Francofonia

Implicarea Kiwanilor români în proiectul ”La Francofonie” a devenit evidentă când Franța a fost desemnată, după anul 2000, drept sponsor oficial al Kiwanis România. Scopul său este de a reuni toți utilizatorii de limba franceză din România și ai încuraja să folosească franceza ca limbă de comunicare în cadrul lor contacte cu sponsorul nostru Kiwanis, Franța, și cu toți ceilalți membri Kiwanis vorbitori de franceză.

Anul 2000, marchează începutul sponsorizării cluburilor Kiwanis românești de către Districtul sponsor France – Monaco. Din anul 2002 Clubul Kiwanis din Galați organizează Festivalul Francofoniei la nivelul Kiwanis România.

organizare

Sarbătorirea Francofoniei Kiwanis din România este organizată în fiecare an de Clubul Kiwanis Galați în , Săptămâna Francofoniei, în jurul datei de 20 martie, pentru că Ziua Internațională a Francofoniei este 20 Martie.

teme abordate

Se propune o temă comună tuturor cluburilor și fiecare își realizează proiectul, individual, în comunitatea sa, în timpul Săptămânii Francofoniei. Activitatea comună, la nivel național, este concursul de eseuri literare, scrise în limba franceza.

cui se adresează?

Proiectul se adresează, prin membrii Kiwanis ai tuturor cluburilor, elevilor de liceu din toată țara pasionați de limba franceză și care doresc să îți dezvolte vocabularul și cunoștințele la un nivel superior

Temele proiectelor ”La Francofonie”

 • 2011 – La Caravane des mots – Les dix mots qui nous relient »
  Caravana cuvintelor – Cele zece cuvinte care ne leagă »
 • 2015 – « Chaussures » (Incălțăminte – Pantofi)
 • 2016 – « L’année aniversaire 2016 : 140 depuis la naissance de
  Brâncuși et 100 ans depuis la parution du Dadaïsme »
  („Anul aniversar 2016: 140 de la nașterea Brâncuși și 100 de ani de la apariția dadaismului »)
 • 2017 – « La Terre, notre jardin planétaire » – „Pământul, grădina noastră planetară”
 • 2018 – « Les amis de la Roumaine, d’il y a cent ans »
  ( Prietenii Românilor de 100 de ani)
 • 2019 – “Le soutien de la France pour la création de la Roumanie
  moderne et pour sa confirmation en Europe à l’issue de la Première Guerre Mondiale » („Sprijinul Franței pentru crearea României moderne şi pentru confirmarea ei în Europa la sfârşitul primului război mondial lume »)
 • 2020 – ” Le bénévolat, à quoi ça sert?” ( Cui ii este util voluntariatul?)
 • 2021 – „Ces Roumains contemporains qui font la France, font
  l’honneur de la Roumanie” – „Români contemporani care, în Franța, fac onoare României”

2. Shoes for Romanian Children

2015Proiectul Chaussures a luat ființă la inițiativa lui Eliane OTT Scheffer, guvernator France-Monaco, împreună cu Francoise Achard, delegată pentru România, din dorința ca și copiii defavorizați să poată frecventa școala. Proiectul s-a derulat pe parcursul a 3 ani și copiii nevoiași din România au primit, anual, câte 3000-4000 mii perechi de pantofi și sandale în valoare de peste 70.000 Euro.

2017– Un club din Luxemburg, președinte Bernard Altmann, se asociază acestui proiect și donează 450 perechi de pantofi și ghete copiilor din Bârlad și Vaslui

2019 – Același club donează 934 perechi de ghete executate în România la fabrica Marelbo de la Vicov.

2021 – Bernard Altmann, Ambasador Children Fund, împreuna cu Filip Delanote, Președinte-elect Children Fund au achiziționat ghete de la Fabrica Marelbo pe bază de liste cu numele copilului și masură, date procurate de la Cluburile Kiwanis România.

Astfel, 4008 de perechi de ghete noi pentru iarnă, în valoare de 166.000 Euro au fost distribuite, prin intermediul cluburile Kiwanis România, copiiilor care aveau nevoie de încălțăminte pentru a putea frecventa școala în conditii bune.

3. Vizita Presedintei Kiwanis International, Jane Ericson

2017, septembrie – Au fost organizate sedințe de lucru cu staful Kiwanis de la cluburile din tara, întalniri cu oficialitațile orașului Galați la Primarie si Consiliul Județean precum si întalniri cu tinerii voluntari din Key Club. A fost vizitata Biblioteca V.A.Urechea , cladire emblematica a orasului

4. Burse de merit pentru elevii de liceu

De aproximativ 25 de ani, Clubul Kiwanis Galați acordă anual un sprijin financiar ce constă în burse de merit, unui număr de 20-25 de tineri, elevi cu rezultate excepționale la învățătură sau la diferite competiții sportive și care se află în situații vulnerabile din punct de vedere social și economic. Bursele se acordă lunar, pe toata perioada anului școlar.

Alătură-te!

Ești gata să contribui la crearea unor comunități care să permită tuturor copiilor să prospere, să prospere și să crească? Alătură-te unui club din apropiere sau donează pentru a sprijini misiunea Kiwanis. Copiii contează pe tine!

vĂ MULȚUMIM

PENTRU ÎNTREGUL AJUTOR ACORDAT