Grup educațional pentru refugiați

Finanțat de Kiwanis Children’s Fund si Kiwanis France-Monaco

Proiect ” Grup educational pentru copii refugiati din Ucraina” realizat de Clubul Kiwanis Galati in colaborare cu Palatul Copiilor si cofinantat de Kiwanis Childrens Fund ( 8500 euro) si Kiwanis France-Monaco ( 3500 euro)
Avand in vedere razboiul din Ucraina si numarul foarte mare de refugiati care tranziteaza zilnic orasul, multi decizand sa ramana pe termen mediu si lung in Galati, s-a dorit integrarea copiilor cu varste cuprinse intre 5- 18 ani  in medii asemanatoare cu cele frecventate in tara lor.

Pentru asigurarea continuitatii  invatarii, pe domenii de cunoastere, pe grupe de varste  oferim copiilor modalitati variate de petrecere a timpului si de relationare sociala pozitiva.

Activitatile vor fi adaptate nivelului de dezvoltare al acestora, specificului cultural si nevoilor impuse de contecxtul actual- nevoia de siguranta, comunicare si integrarea intr-o comunitate temporara, nevoia de pastrare a abilitatilor dobandite in Ucraina.

Notiunile simple de limba romana ii vor face sa  poata comunica pe perioada sederii in Romania.        

Proiectul a constat in :1. Dotarea unei clase din cadrul Palatului Copiilor cu mobilier, tabla interactiva, laptop, manuale pentru invatarea limbii romane si a limbii engleze la nivel de incepator.

2. Amplasarea unui foisor cu mese si banci pentru desfasurarea cursurilor care se preteaza activitatii in aer liber

3. Dotarea clasele de pictura, grafica, atelierul fanteziei, cu banci speciale, capre, sevalete, mese, scaune si diverse accesorii. 4. Achizitia unei mese de tenis masa pentru exterior si doua mese pentru interior pentru Clubul de tenis.

5. Pentru Cercul de gimnastica, saltea gimnastica gonflabila si bara balet

6. Cercul de navomodele a primit aparate de taiat poliester cu fir cald , transformator MICROMOT si un slefuitor fix cu banda.