Bihorul, gazda unei reuniuni Kiwanis la cel mai înalt nivel

Zilele acestea se află la Oradea președintele Kiwanis Internațional-Bert West și președintele Kiwanis International Europa-Martien van der Meer. O mare onoare și o recunoaștere a valorii muncii de voluntariat desfășurate de kiwanienii bihoreni în anul ce s-a încheiat, an marcat de războiul din apropiere și de sosirea în zonă a unui mare număr de refugiați copii.

Kiwanis, organizație mondială, a doua ca importanță dupa UNICEF, are în centrul atenției copiii defavorizați din orice colț al lumii. Deviza organizației explicitează acest obiectiv: Serving the children of the world. În mod firesc, soarta copiilor ucrainieni refugiați din calea războiului devastator a intrat în atenția organizației internaționale și europene Kiwanis.

Solidaritatea kiwaniană a fost impecabilă și s-a manifestat cu mare promptitudine prin trimiterea de ajutoare materiale și bănești către cluburile bihorene – KIWANIS ORADEA, KIWANIS ART ORADEA, KIWANIS VARADINUM ( devenit KIWANIS MEN’ S CLUB), KIWANIS MARGHITA, KIWANIS BEIUS-APUSENI, ajutoare având ca destinatari finali copiii refugiați.

Scopul vizitei în Bihor al înalților soli este cel de a constată la față locului felul în care a fost gestionată situația copiilor ucrainieni refugiați stabiliți în zona noastră, de a observă modul în care s-au implicat în susținerea acestora kiwanienii din zona, având în vedere că Children’Fund, fundația Kiwanis, a trimis bani pentru a le ușura viață și pentru a readuce zâmbetul pe fetele acestor victime inocente ale unui război barbar.

Program

Miercuri, 22 februarie, oaspeții au făcut o vizită ghidată a orașului. De asemenea, oaspeții participă la reuniunea ONG-urilor din Bihor organizată joi, 23 februarie de Prefectura Bihor în sala de consiliu a Primăriei. Vor vizita Centrul de Informare și Consiliere pentru refugiați, o structură a Caritas Eparhial Oradea, unde se vor întâlni cu copii refugiați și cu părinții acestora. În după-amiază zilei de joi va avea loc întâlnirea de lucru a cluburilor din Divizia de N.V a Districtului Kiwanis România, reuniune în care fiecare club va prezenta o sinteză a inițiativelor avute în anul anterior.

În 24 februarie, cei doi înalți reprezentanți Kiwanis se vor întâlni cu membrii clubului Kiwanis Aktion Club Oradea care reunește tineri cu sindrom Down, cât și cu cluburile de tineri – Kiwanis Key Cluburile de la CN O.Ghibu- Oradea și de la CT Horea-Marghita. La Marghita oaspeții se vor întâlni de asemenea cu copii și mame ucrainiene stabilite în zona. De la ora 17, la Oradea, oaspeții se vor alătură celor care răspund invitației Caritas Eparhial de a se aduna la Catedrala Sf Nicolae în semn de solidaritate cu Ucraina, la un an de la izbucnirea războiului.

sura: bihon.ro

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *