Kiwanis Youth Camp St. Moritz 2022

Diversitate, egalitate, includere

Acestea sunt cuvintele care au dominat întreaga noastră tabără, valorile pe care le-am învățat și pe care le-am purtat înapoi în țara noastră. Sunt cele trei cuvinte care prind viață prin noi, carne și oase, acțiuni și sentimente. Principii solide născute din emoție lichidă, concretizate în proiecte, idei, decizii…

Totuși, dacă ar trebui să aleg un cuvânt pentru a rezuma întreaga tabără, aș opta mai degrabă pentru un termen ceva mai abstract, mai larg… aș opta pentru „oportunitate”.
Kiwanis Youth Camp St. Moritz 2022 organizată de Kiwanis International District Switzerland-Liechtenstein a fost oportunitatea mea de a contacta alte culturi, de a-mi îmbunătăți limba engleză și de a aplica concepte de leadership.

A fost oportunitatea de a întâlni noi perspective și mentalități umane. Germani, italieni, români, elvețieni, toți suntem diferiți, toți suntem la fel. Nu pot uita discuțiile noastre despre energia verde, educație, război, viață și moarte, dorința noastră comună de a face bine. Acele cuvinte s-au pierdut în murmurul râurilor, scufundate în adâncul unui lac, pentru vecie tainuite in bataia inimilor noastre. Cred doar ca nu-mi pot uita prietenii.

Kiwanis youth camp 2022
Kiwanis Youth Camp St. Moritz 2022

De asemenea, de neuitat sunt secretele unei afaceri de succes. În fiecare zi am vizitat câteva companii elvețiene, atât locale, cât și internaționale, aflând despre punctele lor tari și slabe, despre organizare și unicitate.

Schimbul de cultura a eclipsat insa totul. Dans, cântec, mâncare tradițională, fiecare dintre noi mândru de propria naționalitate, fiecare dornic să descopere una nouă. Diversitate, egalitate, includere, acestea sunt cuvintele pe care le am avut de spus!

Dora Iatan, Președinte Key Club Roșiorii de Vede